Muziekopleiding

Muziek maken in overpelt

Wil jij ook noten leren lezen?
Wil jij ook een instrument bespelen?
Ben je op zoek naar een instrument?

Wij kunnen daar voor zorgen!

Wil je ook komen meespelen met een enthousiaste groep muzikanten in Overpelt? Dan ben je bij ons aan het goed adres!

Notenleer.

De basis voor een muzikant is de notenleer.  Zowel jong als oud kan hiervoor best terecht bij de Kunstacademie Noord-Limburg die onder andere in Overpelt Voor een goede, professionele opleiding verzorgen

Muziekinstrument.

Na een jaar notenleer kan je beginnen spelen op een instrument dat past in een fanfare. De typische fanfare-instrumenten zijn: trompet, bugel, hoorn, tuba, trombone, bas, saxofoon en natuurlijk ook allerlei slagwerkinstrumenten. Deze opleiding kan weer gevolgd worden bij de Kunstacademie, maar kan ook gebeuren binnen de fanfare!

Jeugdfanfare/Fanfare

Als alles goed gaat in de instrumentles, dan ben je na een jaartje klaar om naar de jeugdfanfare te gaan en kan het echte werk beginnen; muziek spelen in groep is natuurlijk veel leuker!  En na enkele jaren kan je ook nog doorgroeien naar het einddoel: spelen bij de Koninklijke Fanfare Nut en Vermaak uit Overpelt!  Zowel jeugdfanfare als fanfare verzorgen jaarlijks een aantal leuke concerten.

Ben je op zoek naar een instrument?

Niet getreurd.  Tegen een kleine vergoeding kan de fanfare je een degelijk instrument ter beschikking stellen.

Meer info over deze opleidingen kan je steeds bekomen bij Hans Eerdekens op tel. 011/818950 of gsm 0497/326906, email: hans_eerdekens@hotmail.com.